ANDREI LUGOVSKI

Andrei werd op 26 februari 1983 geboren in Minsk (Wit-Rusland) als jongste in een gezin waar muziek een belangrijke rol heeft ingenomen. De krachtige volle stem van zijn vader en de elegantie van zijn dansende moeder zitten hem in de genen. Ook zijn zus Alina speelt verdienstelijk piano. Zijn ouders stuurden de muzikale Andrei naar de muziekles maar dat was niet zijn grootste hobby, hij hield meer van sporten, vooral voetballen en tafeltennis. Toch bleef hij graag zingen.

Als 7 jarig jongentje startte hij zijn opleiding bij de muziekschool en 4 jaar later mocht hij mee doen als solist in de wedstrijden van de kinderkoren in Wit Rusland. Hiermee behaalde hij de eerste plaats. Vanaf zijn 11de levensjaar heeft Andrei een aantal keren mee gedaan aan belangrijke zangwedstrijden, behaalde hiermee mooie plaatsen en kreeg zo de mogelijkheid om een opleiding aan het conservatorium te volgen. Door de verhuis naar Belgie ging dit verhaal echter niet door.

In 1999 verhuisde de familie Loegovskij naar België, op zoek naar een betere toekomst. In die periode kreeg Andrei de baard in de keel. Hierdoor besloot hij uiteindelijk architectuur te gaan studeren. Maar de liefde voor muziek bleef een rode draad in zijn leven. In 2007 schopte hij het, tot zijn eigen grote verbazing, tot in de finale van de wedstrijd “Idool” van VTM, waar hij eindigde op een mooie 3de plaats. Dankzij zijn klassiek geschoolde krachtige stem en zijn keuze van nummers, kon hij in 2009 een platencontract ondertekenen bij de platenfirma Universal Music Belgium.

Op 24 augustus 2009 bracht hij zijn eerste single uit, “Il Mondo”. Met deze single bereikte hij de top 5 in de Ultratop singlecharts.Datzelfde jaar, op 13 november 2009, lag zijn debuutalbum “My World” in de winkel. Dit werd een groot succes met meer dan 15.000 verkochte exemplaren en 13 weken in de Top 10 van de Ultratop.

Vanaf dan ging het snel vooruit:

  • • Op 26 november 2010 ligt zijn 2de CD “Passione” in de winkel.
  • • Op 4 mei 2012 is er de release van het album ”Incanto” en datzelfde jaar, op 8 december 2012 ligt de cadeaubox met 3 CD’s in de winkel.
  • • Op 11 juli 2014 is er de release van het nieuwe album “Reason To Believe”.

Ondertussen zijn er al méér dan 50 singles uitgebracht en werkte Andrei samen met o.a. Christoff, Florian Silbereisen, Helmut Lotti, Gunther Neefs ,Dana Winner, Marjan Berger, Will Tura, Richard Clayderman, Johnny Logan, Il Volo,… In 2014 start Andrei Lugovski zijn eigen muzieklabel ALMUSIC, waarmee hij eigen nummers uitbracht en eigen concerten organiseerde (www.andreilugovski.com).

Eind 2017 werd Andrei het slachtoffer van een vergiftiging. Hierdoor lag zijn carriere gedurende bijna twee jaar stil. Tijdens zijn revalidatie leert hij Jos Eerdekens, manager van Singlive.be, kennen en sindsdien zijn er een aantal mooie projecten gepland voor 2019 en 2020.

ANDREI LUGOVSKI BOEKEN? VRAAG HIER JE OFFERTE AAN