ALESSIA DE SIMONE

De 19-jarige Alessia heeft een aangeboren passie voor muziek. Ze zingt al heel haar jonge leven en kan zich een leven zonder muziek niet meer voorstellen. Ze heeft al heel wat muziekopleidingen achter de rug (algemene muzikale vorming en muzikale cultuur) en volgt nog steeds zanglessen waar ze zowel het klassieke repertoire als de pop – en jazzmuziek tegenkomt maar ook samenzang en een hogere graad in notenleer houden haar wekelijks bezig.

Muziek zit zo sterk in haar genen dat ze zelfs in haar huidige studie-en carrièreplannen (ze studeert voor handelsingenieur) droomt om professioneel aan de slag te kunnen in de muzieksector met méér dan zingen alleen. Werken voor een platenfirma of een digitaal muziekplatform lijkt haar geweldig. Zingen zal echter altijd deel uitmaken van haar leven. Want muziek brengt verbinding tussen mensen op een manier die volgens haar niet te evenaren is door iets anders. Zingen is gezond en zet alleen maar aan tot méér zingen.

Haar talent en haar passie hebben haar al heel wat bijzondere ervaringen gegeven. Zo deed ze in 2014 mee aan de finale van “The voice kids” en mocht ze zingen voor meer dan 3000 toeschouwers. Maar ook de optredens in het Casino en de Roots bar te Genk blijven haar bij als fantastische ervaringen.

Voor muzikale inspiratie kijkt ze meer naar vrouwelijke artiesten dan naar mannen omdat ze vocaal door de vrouwenstemmen meer uitgedaagd kan worden. Toch volgt ze de carrière van Loic Nottet via instagram net zo graag als de inspiratie die ze haalt bij Aretha Franklin, Withney Houston, Pink, Katy Perry, Amy Winehouse en Jessie J.

Haar trotse ouders zien hoe ze geniet van het zingen en zullen haar daarom altijd steunen in haar muzikale maar ook in haar andere dromen. En ook al zingt haar muzikale zus niet in publiek, als ze samen thuis zijn, wordt er heel wat af gemusiceerd.

Haar brede muzikale scholing heeft ervoor gezorgd dat ze met haar vocaal talent van vele markten thuis is. Ze zingt de pannen van het dak en vult elk podium met haar stem en haar enthousiaste verschijning. Vuurwerk gegarandeerd.

Sinds 2019 werkt Alessia samen met het management van Jos Eerdekens via singlive.be.

ALESSIA DE SIMONE BOEKEN? VRAAG HIER JE OFFERTE AAN